Como - Gezi Notları (İtalya)

Como, İltaya'nın İsviçre sınırında bulunan şehri. Burada bulunan Como Gölü ise çok güzel bir tabiat harikası. Eskiden dünyanın en önemli ipek üretimi yapan şehri olarak anlatılıyor.

Como Gölü, İsviçre sınırına kadar devam ediyor


Gölde vapur turu yapabilirsiniz. Ayrıca füniküler ile Brunate köyüne çıkabilirsiniz. Buradan yaklaşık 2 km'lik bir yürüyüşle deniz fenerinin bulunduğu tepeye çıkıp muhteşem Como manzarasına seyredebilirsiniz. Buraya araba ile de çıkmak mümkün.


Füniküler ile Brunate'ye çıkarak göl manzarasını daha net görebilirsiniz
Haritadan bölgeyi incelediğiniz zaman Alp dağlarının eteklerinde yer alan Como gölünün ters Y şeklinde olduğunu göreceksiniz.

Sahilden kısa bir araba turu ile gölün farklı açılardan manzaralarını görmeye çalışmış olsak da kararan hava bizi şehir merkezinde dolaşmaya sevketti. Şehrin eski sokakları ise klasik İtalyan şehirlerinde alışa geldiğimiz tarzda. Duomo meydanı ve meydana bağlanan karmaşık sokaklar şehrin eski kısmını oluşturuyor.

Como şehir merkezi
Piazza Alessandro Volta
Duomo Meydanı
Artık Güney Fransa - Kuzey İtalya gezimizin son gecesini geçirecek yer planlamaya başladık, Cenova'ya 2 saatlik yolumuz olacak; bu sebeple geceyi Pavia'da geçirmeye karar veriyoruz.



Yorumlar