Cannes - Gezi Notları (Fransa)


Cannes, film festivaliyle meşhur bir Fransız şehri. Akdeniz'in en güzel sahil şehirlerinden birisi. Cote d'Azur gezisinin vazgeçilmez mekanı. Zengin ve lüks bir şehir.

Bu Cote d'Azur seyahatimiz bu bölgedeki etkinliklerin yoğun olduğu döneme denk geldi, bu şansımız Cannes Film Festivali'nin final gecesinde burada bulunmamızla devam ediyor. Festival 1945 senesinden beri sahilde bulunan Palais des Festivals'de gerçekleştiriliyor.

Palais des Festivals


Şehre gece vardık, sokaklar çok kalabalık, herkes film setinden çıkmış gibi. Kameralar koşturarak meşhur sanatçılarla röportaj yapma peşindeler. Biz sanki televizyon karşısındaymış gibi bu sahneleri seyrettik. Kırmızı halının üzerinde poz verenler, kırmızı halının üzerinde profil fotoğrafı çekenler dahil bir çok sahne gözümün önüne geliyor.

İnsanlar kırmızı halıda kendilerini bir anlık ünlü gibi hissediyorlar
2014 Cannes Film Festivali'nin son gecesinden
2014 Cannes Film Festivali'nin son gecesinden
Geceyi Cannes'a 10 km mesafede orman içerisinde bir otelde geçirdik, Akdeniz orman havasını da almayı ihmal etmemiş olduk.

Sabah erkenden sakinleşen Cannes'ı farklı bir gözle gördük. Tarihi merkez biraz daha tepede. Buradan Cannes'ın iki plajı da rahatlıkla görülebiliyor. Cannes Akdenize uzanmış bir burunda bulunuyor.

1862 Cannes sahili ve kalesi
Le Suquet
Tour de Masque




Eski şehir yani Le Suquet, tepedeki kale, saat kulesi ve bunun etrafında eski olduğu belli evlerle arnavut kaldırımlı sokaklardan ibaret. Burası 400 senelik bir tarihe sahip.


Cannes sokakları

Evet; bu daracık evlerde yaşayanlar var
Cannes, umumi manzarası
Pazar günü sahilde, Hotel de Ville'in karşısında antika pazarı kuruluyor. Sahil boyunca Majestik gibi bir çok ünlü otel bulunuyor. Bu La Croisette caddesi ve biraz içeride paralelinde bulunan Rue Antibes ve Rue Hoche alışveriş mekanı.

Hotel de Ville
Antika pazarı



Buradan çok yakın mesafede bulunan Antibes'e doğru yola çıkıyoruz.

Cannes sahili
Film festivalinin ertesi günü

Yorumlar