Portofino - Gezi Notları (İtalya)

Asıl hedefimiz aslında Cenova bile değilken, madem başlangıç noktamız burası oldu, "I found my love in Portofino" şarkısıyla meşhur olmuş güzel kasaba için yolumuzu uzatmanın hiç bir sakıncası olmadığını düşündük. İsabet etmişiz. İşte Portofino'dayız.

Portofino'nun meşhur sahil evleri


Seyahatimiz bittikten üç ay sonra kaleme aldığım bu notları hazırlarken Portofino'nun Cenova'dan daha çok aklımda kaldığını anlıyorum. 600 nüfuslu bir yer. Yaş ortalaması yüksek. Sahilde renk renk evler. Aynı zamanda burası çok lüks yatlara ev sahipliği yapıyor.

Portofino nüfusu az bir kasaba
Özellikle "I found my love in Portofino" şarkısından sonra meşhur oldu

Tepede bulunan Castello Brown, Portofino manzarasının en güzel görülebileceği yer. Buraya ulaşmak için patika bir yoldan tepeye doğru çıkıyorsunuz. 16. yy'da Cenevizliler yapmış. Yine bu yol üzerinde San Giorgio kilisesi var. Bunun önünden Akdeniz dalgalarını izlemenizi tavsiye ederim.


Portofino'nun tepesine doğru çıktıkça daracık sokaklar ve güzel evler sizi karşılıyor

Portofino'ya yakın Santa Margherita Ligure'da pizza yiyoruz. İtalya'ya gelip pizza yememek olmazdı. Spagetti için aynı şeyi söyleyemeyeceğim fakat pizzayı güzel yapıyorlar. Santa Margherita gezmeye değer bir yer.

Santa Margherita Ligure
Santa Margherita Ligure
Sahilde kısa bir yürüyüşten sonra kahve içmek için Rapallo'yu tercih ediyoruz. Bu bahsettiğim semtler Genova ve Portofino arasındaki sahil kasabaları.

Yorumlar