Gent - Gezi Notları (Belçika)

Gent, Anvers'ten sonra Belçika'da olduğumuz farkettiren bir şehir oldu. Anvers'te Hollanda'dan sonra farklı bir ülkede olduğumuzu çok anlayamamıştık.

Gent
Gent, estetik ve hoş bir şehir, Anvers gibi sıkıcı değil, fakat aynı zamanda Brugge gibi bir günden fazla vakit geçirmeye değecek bir yer de değil. Lys ve Scheldt nehirlerinin birleştiği yerde bulunuyor. Belçika'nın Flaman bölgesinde yer alıyor.


Belçika'nın çikolatası meşhur. Gent'te de bir çok yerde çikolata dükkanları bulunuyor. Güzel yapıyorlar, ünlerinin hakkını veriyorlar. Fakat aynı şeyi yine meşhur oldukları waffle için söylemek zor. Tabi bu tatlar dükkandan dükkana değişebilir.

Cuberdon; Nose of Gent
Belçika'ya adımımızı atınca çikolata dükkanlarının her yerde olduğuna şahit oluyoruz
Gent'te tadabileceğiniz ve Gent'in burnu olarak adlandırdıkları bir tatlı var. Tadı bazen güzel bazen ağır geliyor, farklı bir şey. Orijinal ismi: Cuberdon.

91 m uzunluğundaki Belfry'i gördüğünüz de doğru yolda olduğunuzu anlayacaksınız, bu istikamete doğru gidip tarihi meydana ulaşacaksınız. Belfry çan kulesinden şehri seyredebilirsiniz. St. Nicholas Katedralinin hemen yanında. Şehrin üçüncü kulesi ise St. Bavo Katedraline ait. Gent'liler bu üç kule ile övünüyorlar.

Gent'in kuleleri
 Gent Kalesi (Gravantsteen); ilk hali 12. yy'da yaptırılmış, iki yüz sene kontlar tarafından kullanılmış. Bir dönem hapishane olarak kullanılmış.

Gravantsteen
Gent Kalesinin avlusu
Graslei ve Korenlei caddeleri ve ikisinin arasından akan nehir, karşılıklı köprüler ve kıyılarda uzanan evler Gent'in bu bölgesini bence vakit geçirilmesi gereken en önemli yer yapıyor.

Graslei ve Korenlei caddeleri

St. Michael Köprüsü ve caddeler
St. Michael Köprüsü üzerinden çok güzel fotoğraflar çekmeyi ihmal etmeyin.

Gent kalabalık bir şehir, turistler çok ilgi gösteriyorlar. Brugge'dan sonra ikinci sırada tercih ediliyor.

Gent sokakları
Pazar yeri

Yorumlar