Siena - Gezi Notları (İtalya)

Venedik Santa Lucia tren istasyonundan hızlı trenle Floransa Santa Maria Novella istasyonuna iki saatlik bir sürede varıyoruz. İtalya seyahatimizi Floransa'da iki, Roma'da üç gece kalacak şekilde planlamıştık. Floransa notlarımızı başka bir yazıya bırakarak ertesi sabah tek gün içinde yaptığımız Siena - San Gimignano - Pisa serüvenimizin ilk ayağı olan Siena'yı gezelim, fotoğraflarımızı paylaşalım.

Siena, Floransa'nın güneyinde. Yaklaşık bir saatlik bir otobüs yolculuğuyla ulaşıyoruz. Floransa SMN tren istasyonunun arka tarafında kalan terminalden kalkan otobüsle yolculuğumuz başlıyor. Piazza Gramsci'de otobüsten inip ortaçağ şehrini görmek için yürümeye başlıyoruz.

Siena'yı Remus'un oğlu Sienus'un kurduğu söyleniyor. En meşhur yeri Piazza del Compo. Bu meydan istiridye şeklinde tasarlanmış. Senede iki kez (Temmuz ve Ağustos aylarında) Siena'nın 17 semti arasında at yarışları düzenleniyor. Palio adı verilen bu yarışlar buraya binlerce turist çekiyor.


"Piazza del Compo"da bulunan "Palazzo Pubblico" ve hemen yanındaki kule "Torre del Mangia"
Palazo Pubblico, Siena'nın 800 yıllık belediye binası. Hemen yanında 102 mt uzunluğunda "Torre del Mangia" var. 1348 yılında yapımı tamamlanmış. Çan kulesine çıkmaya gözü kesenler Toskana'nın en güzel manzaralarından birini görmüş olacaklar.
Piazza del Compo
Meydanın bir köşesinde mutluluk çeşmesi adı verilen "Fonte Gaia" bulunuyor. Siena'da her yerde kırmızı tuğlalı evler var. Şehrin rengi kiremit rengi diyebilirim. Floransa çeşitli zamanlarda şehri almaya çalışıyor ve en sonunda şehri teslim alıp tamamını tahrip ediyor. Şehrin yeni yöneticileri halka kendilerini sevdirmek için şehri yeni baştan imar edeceklerini söylüyorlar fakat politika bu; şehri gerçekten imar ediyorlar ama o zamanın en ucuz malzemesini kullanarak.

Piazza del Compo

Piazza del Compo

Palazo Pubblico'nun avlusu

Siena'nın dar sokakları

Siena sokak manzaraları


Siena Katedrali

San Domenico Kilisesi
St. Catherine, Siena'nın en önem verdiği figürlerin başında geliyor. Başı ve parmağı resimde görünen San Domenico'da sergileniyor. Veba salgınından başını kurtaramayan Siena halkından bir çoğunun iyileşmesine sebep olmuş fakat kendisi 33 yaşında vebadan ölmüş.

Siena'nın dar sokakları ve geçitleri
Piazza Salimbeni

Yorumlar