Brugge - Gezi Notları (Belçika)

Brugge (Bruges) Belçika'nın en ziyaret edilesi yeri. Danteli ve çikolatası meşhur. Kanalları, eski evleri ile keyifli bir şehir. Bir zamanların ticaret merkezi. Ortaçağdan günümüze bozulmadan kalması hayret verici.

Brugge ve güzel kanalları
Brugge insanı Flemenkçe konuşuyor. Fransızca burada yaygın değil.

Brugge'da insanların toplandığı ve gezi rotasını başlatabileceğiniz iki meydan bulunuyor. Markt ve Burg meydanları. İlk defa tüm kaynakları tesadüfen de olsa kullandık; Brugge'da fayton ve vapur turu yaptık, sonra bisiklet kiraladık, yetmedi yürüyüş yaptık.



Belfry
Markt Place'de belediye binası ve Belfry bulunuyor. Belfry'dan güzel Brugge manzarasını görmekte fayda var. Bunu yaparken aklınıza "In Brugges" filmini getirmeyin. Kule 1240 senesinde inşa edilmiş. Meydanın etrafında ise çeşitli kafeler bulunuyor.

Markt Place
Burg Place
Minnewater gölü ve parkı beyaz kuğuların uğrak yeri. Bisiklet kiralarsanız burada soluklanabilirsiniz.

Begijhnhof kapısı

Begijhnhof
Begijhnhof; rahibeler ve kimsesiz kadınların kaldığı mekan. 1245 senesinde inşa edilmiş. Etrafı duvarlarla çevrili, çevrede izole halde. Şu anda manastır olarak kullanılıyor.

Fayton turu

Vapur turu

Ortaçağ hayatını günümüze taşıyan Brugge sokakları

Kanallar ve köprüler

Vapur turu esnasında bir çok detayı görmüş olacaksınız

Markt meydanına girerken
Bir arkadaş tavsiyesi ile hazır altımızda bisikletimiz de varken; Minnwater gölüne 6 km mesafede bulunan Castle of Tillegem'e gittik. Etrafı geniş bir bahçe, bahçenin yola yakın kısmında küçük bir kale ve kalenin etrafında su. Görmeye ve buraya kadar yorulmaya değer.

Tillegem Kalesi
Türkiye Fahri Konsolosu'nun amblemine şahit olduk
Böyle bir bisiklet görebileceğimi tahmin etmiyordum

Brugge manzarası

Faytonlar burada bir müddet duruyor

Brugge Belçika'da görülmesi gereken yerlerin başında geliyor

Brugge gecesi
Meydanın gece manzarası

Yorumlar